Ooups...!

Jag sa att jag skulle blogga varje dag... Det gick inte så bra med det! Man får verkligen 10000000 saker att tänka på när skolan börjar, till exempel, hur man ska göra bra intryck på alla nya klasskompisar, på lärare, hur man ska få plats med allting i väskan, vad man ska ha för kläder (det skulle vara lite konstigt att gå klädd som en äkta estet mitt i hjärtat på Lidingö). Kort sagt, I've been busy. Första dagen var jag lite smått nervös för hur det skulle gå med den sociala biten. Jag kännde ju typ 4 personer när jag började. Nu känns det som om jag har fått ganska bra kontakt med nästan alla i min nya klass. Men inga fördelar utan nackdelar, samtidigt som det känns bra med dom nya människorna så märker jag att jag tappar kontakten med "gänget" från AF...Det är lite synd, för vi hade så jäkla kul! Och vi hade en väldigt speciell humor som jag kommer sakna väldigt mycket. 
  I alla fall, det är två personer i min nya klass som jag trivs extra bra ihop med, en som jag ska börja träna med och en annan som jag bara snackar med. Låter kanske inte sådär jätte intressant, men hey, kan man vänta sig mer efter en vecka? Jag är jättenöjd i alla fall :)
 Under veckan som gått har jag även bestämt att jag ska börja på en hip hop-stil som heter feminime vibe tillsammans med Bofi (Felicia, min absoluta bästis), jag ska bli simlärare för typ fem-åringar och jag ska börja i en kör. Men jag har också hunnit med en jättefest för typ 60 pers hemma hos moi. Men det var inte jag som hade FF, utan det var mina föräldrar som kom på i tisdags att:" Åh, vi kanske ska ha en middag för några vänner?". Så mi madre et padre bjuder  in alla på kontaktlistan i tron om att typ en fjärdedel faktiskt kommer, i och med att det är så kort varsel. Men tji fick dom, 6/7 kom (tror jag). Så det var bara för päronen att åka och stor handla. Men det var kul, träffade människor som var trevliga och andra som sa saker i stil med: " Jag träffade dig när du hade blöja, vad stor du har blivit!" Varför säger alltid föräldrars vänner sånt!?!??! Jag vill helst inte veta om folk har sett mig i bara mässingen/blöja. När jag får sådana hälsningar blir jag en aning generad och säger typ: "haha, oj vad treeeeevligt då, hehe, jag ska nog hämta lite mer att dricka till alla." Eller någon annan dålig ursäkt.  Blir nog aningens bitchig, men det får sånna människor faktiskt ta. Basta parlare.
 Skriver mer om mitt ytterst glamourösa liv senare i veckan!
Sara

Ny dag, ny skola...

Klockan 09.12. Exakt 48 minuter tills jag börjar Hersby gymnasium på Lidingö. Det känns väldigt främmande för mig eftersom jag aldrig gått mer än ett år i skola på Lidingö. Efter det enda året började jag nämligen på Adolf Fredriks Musikklasser, vilket är den absolut bästa skolan i världen! Egentligen hade jag planerat att gå på Kungsholmen/Musikgymnasiet där, men när jag fick reda på att 23 av 28 av mina gamla klasskamrater skulle börja där fick jag kalla fötter och sökte mig till ett annat gymnasium som då blev Hersby. Det är inte det att jag inte tycker om mina gamla klasskompisar, men efter sex år med samma människor som hade samma uppfattning om mig, ville jag hitta nya människor som kunde få ett första intryck av mig. Jag var nämligen ganska less på att bli uppfattad som den barnsliga småtönten jag var i fyran.

Nu är klockan 16.08. Dags att summera!  
I morse vaknade jag klockan 07.00, det vill säga en och en halvtimma tidigare än jag skulle. Anledningen? Jag hade en klassisk mardröm om att allt gick åt helvete första skoldagen; jag glömde ringa Isabel, jag hade inga skolsaker, jag hade på mig helt fel kläder och så vidare. En halvtimma senare har jag fortfarande inte somnat om pga grubblerier om allt som faktiskt kan gå fel. Gick upp och drack lite te och myste.  Duschade och klädde på mig kläderna som jag och Isabel valde ut i gårkväll. Isabel är min granne och satt barnvakt hos oss när jag och mina småsyskon var mindre. Men hon är bara två år äldre än mig, så hon har blivit lite som en storasyster. Agnes ringde och undrade om vi kunde ha sällis till skolan, pga stress sa jag att jag inte kunde för att  Isabel skulle visa mig genvägen dit. Efter någon minut kom jag på vad jag nyss sagt, ringde upp och bad om ursäkt. Klart vi kunde gå tillsammans!  Skulle bara höra med Isabel.
 Jag sminkade mig och fixade håret lite snabbt, blev missnöjd, fixade till där det blev fel. Ryckte på axlarna och ringde Isabel. Vi bestämde att hon skulle komma över om en kvart. Hon tyckte det var okej med att Agnes joinade oss.
 En kvart senare, närmare bestämt 09.28 stod Isabel utanför vår dörr. jag sprang ut, gick och hämtade Agnes och sen började vi gå mot Hersby gymnasium, vår skola to be de närmsta tre åren. 
   Väl där började vi spana in några människor som kanske skulle bli våra klasskamrater. Vi sa hej till några vi kände och sen gick vi in med uppdraget att ta reda på vilken klass vi skulle hamna i. Jag ville INTE hamna med någon jag kände, jag ville ha en ny början och nya människor. Jag upptäckte till min förvåning att jag hamnat i samma klass som Ebba , en tjej jag gick i skolan tillsammans med det enda året jag gick i skola på Lidingö. Kunde inte bestämma mig om det var positivt eller negativt. Bestämde mig för att det var positivt och hejade glatt på henne när vi möttes i aulan. Jag, Agnes och Ebba och en till tjej, som heter Minna, gick in och satte oss i aulan där det skulle vara upprop. Efter en lång och utdragen introduktion blev vi tilldelade våra mentorer som bad vår klass följa med dom till klassrummet. Lydiga som små får följde vi efter dom. Våra mentorer presenterade sig . Trevliga typer båda två. Efter ett tag blev det dags för lunch och då uppstår den eviga situationen där man måste bestämma sig var och med vilka man ska sitta. Jag tänkte sätta mig med killarna, men Ebba ville inte eftersom att de flesta gått i hennes gamla skola. Förstår henne, det skulle ha varit som om jag helt plötsligt skulle ringa en viss Philip och undra om han ville ta en fika. Hehe, det skulle inte hända ens om nån av oss fick betalt :P
 Satte mig tillsammans med Ebba och några andra tjejer vid namn Jenniefer, Theres, Astrid, Maria (som jag spelade basket med när jag var 10-12  år) och en som hette Emilia. Den sistnämnda hade fått reda på av en gemensam vän att jag skulle börja på Hersby, så hon ringde mitt i natten och undrade om vi kunde sitta tillsammans första dagen så att hon slapp sitta tillsammans med några andra citat "okända töntar" slut citat. 
 Efter lunchen så var det lite lek och fika inplanerat, så först fick vi ett papper där det stod "Hitta en person som..." med olika alternativ under. Bland annat att man skulle hitta en person som var vegeterian. Jag var den enda vegeterianen, så verkligen ALLA skrev mitt namn på den. Efter några lekar till var det slut på vår första dag som gymnasister och alla pallrade sig hemmåt.
 Lovar att skriva imorgon
 puss och kram/ S


RSS 2.0