en ganska underbar dag

08.45. Mobilen ringer, men jag fattar inte att det är den.  Felicia som berättar att vi ska träffas klockan 10.20 vid skanstull ovh jag fattar inte varför. Sen kommer jag i håg att vi ska spinna i dag och varenda fiber i min kropp skriker av protest. Men, jag tar mig samman och drar i väg. Starkt, eller hur? Träffar Felicia på tvid vår unnelbanestation och Johanna vi skanstull.Vi kommer fram till F&S och gör oss klara att träna.
 Efteråt har jag så mycket endrofin i mig att jag antagligen skulle testa positivt på ett drogtest. det känns liksom bra i hela kroppen, det känns att jag har tränat och använt kroppen. Hela kroppen är avslappnad och jag har ett saligt leende på läpparna hela vägen hem. Väl hemma, ca 12.00 så klämmer jag i mig lite kladdkaka och vegetarisk carbonnara (rester från igår), dock inte tillsammans. Skulle antagligen smaka ganska intressant, men jag är inte SÅ nyfiken av mig att jag vill ta reda på det. Efter det så chillar jag lite hemma, lär mig Rivver flows in you (låten som Edward spelar för Bella i Twilight), lirar lite på gitarren och sen drar jag i väg till amerikanska fotbollen. Dvs ännu mer träning! Jag vet inte vad som händer, men jag tror jag håller på att bli träningsnarkoman... I alla fall så det också jättekul,  efter hårt slit med stryrka, snabbhet och tacklingar så fick vi spela match. Därför anser jag det här vara en ganska underbar dag. Och för några minuter sedan så fick jag veta att inte bara jag har haft det, utan även sötispötis-Jannah har haft det! Är så glad för din skull!!!!!!!!!!
Puss till alla!!!!!

Sånt jag lever för

Jag älskar att jag har en vän som jag kan vara helt mig själv med. Henne kan jag latja med, snacka om helt wierdo saker, visa saker jag gör utan vara blyg och som man kan be om hjälp från i alla lägen. Och ge hjälpa tillbaka utan att känna sig påträngande. Det är, som rubriken säger, sånt jag lever för. 
 I dag hängde jag hos Felicia efter skolan, Hon var hemma hos mig i helgen när hon var sjuk, så jag tyckte liksom att det inte var mer än rätt att jag gav "tillbaka" lite av sjukheten. Mådde nämligen äckligt illa när jag var i skolan (har antagligen fått magsår av stress). Det var mys, först mumsade vi upp B&J'n från i lördags, var dock inte så mycket kvar eftersom vissa små sockermonster i min familj har snyltat lite på den (men det är förlåtet), sen lagade vi en jättegod varm libanesisk bulgursallad med halloumi och quorn. Nyttarna på G säger jag bara (b&j borträknad)! Sen mixade vi smoothies på apelsin, nätmelon och kiwi. Herre vad vi låter som matvrak! Men, men! Man lever bara en gång, och livet är för kort för att avstå från goda saker :)
CARPE DIEM! <3


utpumpad

Satsiga Sara är återkommen från kung-fu/Wing Chun träning (wing chun betyder "vacker vår" på kinesiska") och jag känner mig skillad. Enligt en av mina tränare är jag "långt framskriden" och jag har bara tränat tre gånger! OMFG, liksom!
Fast det kan ju bero på att jag har tränat kampsport innan, bara inte den här stilen... hehe, lite duktig får man ju känna sig ändå, blockeringarna var faktiskt riktigt svåra att få till!
 I dag berättade jag, Alex och Ebba om vår show-idé för att samla in pengar och majoriteten nappade. Men så finns det en liten äcklig pessimist som sitter och säger: "Nej, men det kommer aldrig att funka" eller "Och vem skulle stå på scen?" Livet är jobbigt tråkkigt utan optimism, vilket den människan saknar. Undantaget är när det är pessimistens egna förslag. Hmph.... 
 Ska bända ut min träningsvärksskadade kropp med lite stretching, hoppas jag inte bryter nått.


datalogi

Datalogi = en vetenskap som studerar beräkningar, företrädesvis sådana som utförs med dator. Benämningen används ibland synonymt med datavetenskap, men också som särbenämning på ett matematiskt-logiskt grundat forskningsområde.

Datorer är maskiner (automater) som kan utföra beräkningar och därvid styrs av program. Datorutrustningen, maskinvaran, har genomgått en snabb positiv utveckling vad gäller kvalitet och ekonomi, medan programvaran sedan länge befinner sig i en kris: program är ofta felaktiga, tar för lång tid att skriva och blir dyrare än väntat. Programmering är fortfarande i allt väsentligt ett hantverk och behöver en vetenskaplig grund för att utvecklas till en ingenjörsdisciplin. Inom ämnet datalogi syftar man till att bygga upp en sådan grund. (kopierat från ne.se)

Jag ska hålla ett föredrag på 10 minuter nästa vecka. Och vi har bara fått tre timmar på oss. Jag vet att man kan jobba hemma, men jag jobbar hemma med så jäkla mycket annat! det är inte kul att vara ambitiös och duktigt om man man får ännu högre förväntningar på sig än vad man själv har.
 Om jag kommer i håg att andas ordentligt så går det nog bra.


spring i benen

Jag har varit helt stimmig hela eftermiddagen. Antagligen för att jag inte tränat på ett tag, så ska nog sticka ut på en promenad och återvända med fina bilder från mina hoods. Eller så blir det en småhurtig springtur, har inte bestämt mig än. Men ut ska jag! 
 Tout la familla planerade veckan nyss, det var lite kul för alla (barn 13+) hade en (dålig) ursäkt för att inte hämta småtjejerna, vara barnvakt, laga middag osv. Och dessutom fick vi reda på att den här veckan kommer mami och papi att fira sin sjuttonde bröllopsdag! om åtta år så har dom varit gifta ett kvarts sekel (= fjärdedel av 100 år!!!!)
 Nu ska jag se till att bli av med allt spring i benen, så babaj!
PUSS!

no stress

Alla omkring mig är så stressade hela tiden! Mamma stressar över att hon tycker att hon inte räcker till (vilket hon gör), pappa stressar över att det är så mycket pappersarbete (och annat hemma för den delen) som måste göras (han sitter sent med allt) och det smittar av sig på mig... Nu låter jag jättebortskämd, men jag får ju också det tankesättet. Det är faktiskt störande hur mycket man influeras av sin omgivnings sätt att tycka, tänka och resonera... Mjusch! Jag har i och för sig saker att vara stressade över; jag måste läsa ut Svinalängorna tills i morgon och skriva något till det (skulle egentligen ha gjort det förra veckan, hehe), måste förbereda det sista av mitt föredrag om Nevada (skulle vart fixat förra också...suck), plugga till engelska provet som tydligen är om några veckor och naturkunskapen (jag inte fattar ett dugg) som det är prov på i februari... Eö, jag vill inte! Jag vill åka i väg till ett soligt ställe med vita stränder. Thailand skulle vara nått. Har aldrig varit där, men min moster och mormor var där förra året och dom älskade det. Skulle jag nog också göra om jag fick underbar massage för 60 spänn som dom fick :)
 Btw var Fammo och faffa här på brunch och det var jättemysigt! Men, efter ett tag så börjar människorna som är 40+ att snacka politik och sånt så det blev en utdragen historia. Men det var jättekul att träffa mina farföräldrar och brunchen var ju inte helt fel den heller :) äggröra, mammas hembakta ciabata, bröd från gateaux, blodapelsinjuice och så kanelbullar på det. Mmm...mums! (nyttighetsfaktorn sjönk med det sistnämnda)
 Nej, ska nog ta och sätta i gång den där meditations-dvdn som mamma köpte för någon månad sen, så kanske det förstnämnda känns mindre jobbigt!
PUSS!/sara

Stort

Jag var på min första amerikanska fotbolls-träning med mean machines i kväll. Jag var ju inte med och tränade . Det var så häftigt att förstå hur seriöst det var! Vi fick reda på matchschemat, bland annat ska vi till åland för träningsläger och sen till helsingfors för att möta två lag där. Och i sommar ska det antagligen bli en "vanlig" match och en turnering i Tyskland! Och snart är det uttagningar till landslaget... kanske ska satsa? Det enda jag behöver jobba på för att platsa är min snabbhet och min styrka, förhoppningsvis utan att bli biff xD jag kan bara säga att det här är den roligaste sporten jag har prövat på, och jag har prövat många! Först prövade jag flamenco, sen basket, ridning, simning, badminton, kung fu t'oa och hip hop/street. Av dom är amerikansk fotboll, dans och kung fu do sporter som jag gillar mest.
 Som sagt så måste jag jobba lite på min fysik, så jag har bestämt mig för att börja gymma ordentligt. Och då menar jag the real shit som att köra bänkpress och lyfta skrot :) kommer nog att bli svårt att undvika biffigheten!
Btw går nyttighets-nyårslöftet bättre nu, köpte frukt, proviva female och en brämhults i stället för choklad. Duktigt, eller hur!?
PUSS!/Sara

got milk?

Hade tänkt att ta en kopp te och några pepparkakor, men nehejdå, det finns ingen mjölk! Och man kan inte dricka te utan mjölk! Då är det ju bara smaksatt vatten. Så det blev bara pepparkakor i stället C: Känner att det här med att vara nyttig går sådär lagom bra. men jag är sjuk, då får man leva lite osundare än vanligt!
 Jag har precis fått reda på att jag kommer att få mina pengar från när jag jobbade på mamis och papis opera nästa vecka och dessutom har jag fått betalt från simskolan (jag är simlärare) så då blir det shopping! Vilket behövs, det är nästan så det ekar i garderoben...  Förresten, visste ni att ordet garderob kommer från franska och betyder "vakta klänning"? Garde (=vakta) robe(=klänning) haha, ordgeek som jag är :p i brist på mjölk till tet ska jag ta en lite skål med blodapelsinsorbet från SIA. Den är verkligen jättegod, alla som gillar sorbet det minsta måste smaka den! :)
PUSS!


läskigt värre

I dag är jag sjuk. Igen. Jag vaknade upp klockan 2 i morse med värsta frossan, hela jag skakade och frös. Det var jätteläskigt! Så jag gick upp och då sågj ag att pappsen fortfarande var vaken (han höll på med papper och sånt) så han fick bära in filtar till mitt rum och ge mig ett glas med vatten. Efter det kändes det lite bättre, men jag var fortfarande jättespänd. Så jag körde lite yoga-andning, och det hjälpte jättebra. Ska nog ta och börja på det... 
 I alla fall, på grund av den jäkla frossan har jag gjort nada produktiva saker i dag. Att spela Guitar Hero i typ fem timmar (jag klarade hela medium!) räknas inte som något produktivt :p
 Har inte ätit nånting heller på hela dagen, ska nog göra det nu. Blir antagligen någon pepparkaka och en kopp te.
PUSS!  


Victory!!!!

MVG i musica till hela gruppen!!! Jag, Maggie och KJ spelade upp vår jullåt för vår musiklärare och han "gillade delarna, jättefina, även om helheten blev lite konstig i bland" för att återge på ett ungefär vad han tyckte :)
Allihopa var jättenervösa och vi gjorde småändringar in i det sista (vi skrev den sista versen en halvtimme innan vi skulle spela upp!) men det gick jättebra! Vi ska spela in låten på onsdag, så att den kommer med på CDn med alla gruppers låtar. Vore ju lite trist om inte vi fick vara med :p
  Nu till mina nyårslöften:
Det går ganska bra (med betoning på ganska) att hålla mitt löfte om att leva lite sundare (inget småätande, frukt i stället för godis, jogga i stället för cheezy TV osv) men jag "syndade" två gånger idag. Jag tog en chokladcrispgrej och en pepparkaka i kafeterian, men jag promenerade hem så det gör inte så mycket. Nu är jag jättestolt över mig själv, för i stället för american cookie-paketet som jag jättegärna ville ha, så köpte jag en proviva female (motverkar min järnbrist OCH är jättegod!) och en kiwi (c-vitaminer is the shit). Har i alla fall varit duktig till hälften ;)
Nu ska jag telefonera till Felicia, ska gå på hennes storasysters musikal i morgon (dom är riktigt duktiga, det är väl värt att se!)
PUSS/sara


Skoooooolaaaaaaa

I morgon har jag gått hela första veckan på vårtterminen -09 i Hersbys gymnasium. Jag har redan gått 1/6 av hela gymnasiet och det har gått så JÄKLA snabbt!!! Det kändes som om det var i går jag började!! Men tiden går ju snabbt när man har roligt, och det har jag haft :)
 Dagens sämsta var att jag vaknade en kvart innan jag skulle börja. Jag panikade an aning, men pappa fick ett anfall av gullepluttism och körde mig till skolan. 
 Dagens bästa var att a) pappa körde mig b) en sötis sa att jag var fin idag (: och c) det SNÖAR! jag älskar snö!!!
Nu ska jag värma mina frusna händer (glömde vantarna i paniken över att försovit mig) med en halvliterskopp te.
Mys till er alla!!!!


nufårjagfantaochskärpamig!

En av de saker jag verkligen HATAR med mig själv är att det tar sån jäkla lång tid för mig att få saker gjorda. Det är lika bra att utse mig till årets latmask 2009... Nej, men jag måste verkligen skärpa mig, vill ju få allt gjort så att jag har tid över till att...ja, slappa :)

Mami och Papi hade premiär igår på deras Nyårsgala på operan! Det gick jättebra, dom kom hem runt ett på morgonen och var väldigt glada. Skönt, för dom har varit så himla stressade de senaste två veckorna över hur det ska gå och få i hop allting. Nu kan dom andas ut!

Nästa gång jag skriver SKA jag ha fixat engelskaföredraget!


mmm...mums!

Har precis druckit en väldigt god smoothie som jag gjort själv...! Inte så illa för en lat jäkel som jag :)
funderar fortfarande på att städa, men jag har verkligen ingen lust. Känner mig nästan apatisk, fast det kanske inte är så politiskt korrekt att säga så, med tanka på alla apatiska flyktingbarn. Verkligen hemskt att det inte görs mer för stackarna.

Den kommentaren får stå för det seriösa för i dag, nu ska jag dricka te med min kära mor och ha det gött!

MYS!!

IIhh!! Så glad för Fs skull!! Om det blir ännu bättre kommer jag att skriva vad det handlar om... :)
Jag har gått omkring hela dan i min myskofta och ett par overknee-strumpor (nerhasade, inte naughtystyle!) och inte gjort ett jäkla dugg! Jag har i och för sig druckit te, men jag har varken städat eller pluggat...Ska jag se det som ett problem? Eller bara välutnyttjad semester? Jag väljer det senare, det låter mest positivt, hehe.
Snart är det middag, ska hjälpa till att duka.

PUSS!

förutsägbara lilla jag...

Inte helt oväntat så har jag varken pluggat eller städat mitt skrivbord... Haha, jag som var riktigt taggad i morse när jag skrev det! Sen klev jag in i duschen och det blev en aning längre än de tio duschminuterna jag planerat (det slutade på en halvtimme...) Sen var jag så sugen på att ta hand om mig själv lite mer, så jag smorde in benen med olivolja (det absolut BÄSTA sättet att få fina ben, lovar!!!) Och nu sitter jag här utan att ha gjort något riktigt vettigt... Förresten så har jag kollat upp när amerikanska fotbollsträningen börjar!!! Jay, jag känner mig redan biffig och tuff!!!

Ska göra en sista ansträngning satt städa, men först måste jag äta lunch!

PUSS!
XoXo

(Jag håller tummarna för dig, gulleplutt!)

Lycka!

Jag älskar min skola! Till skillnad från mina kompisar, så börjar jag inte förrän på måndag! Felicia börjar i morgon och Jannah började för några dagar sen. 
 
Nu sitter jag här och känner mig extremt nyttig, åt gröt gjord på extra fiberrik havregryn och linfrön och så dricker jag grönt te med ekologisk mjölk i. nyttarN, här kommer jag liksom!

I dag ska jag pluugggaaaaa.... orkar inte egentligen, men ambitiös som jag var (läs; dåtid) så anmälde jag mig att hålla mitt föredrag om Nevada i engelskan på måndagen jag börjar. Naaaaajs...NOT! Man ska bygga upp föredraget på ett speciellt sätt, det ska först vara en inledning som ska fungera ungefär som en aptitretare så att lyssnarna blir intresserade. Sen ska det vara en "kropp" som består av tre olika delar av ämnet (mina blir Las Vegas, öknen och Nevadas historia) och sist så ska det vara en slutledning "a conclusion". 

Nej, nuu får det vara nog! Måste duscha, klä på mig och städa skrivbordet innan jag kan börjar, så jag har MASSOR att göra! Hmm funderar på att planera in en paus för att promenixa lite (är ju så fint väder!)



Fint väder, eller hur? :)

Visst vill man bara ut och maxa när man ser hur fint det är ute?!  :)

 
   Så här ser det ut från vår altan, visst är himlen jätteblå?!

Nu är jag inne på min andra kopp te... Gott!
Jag är jätte imponerad av min åttaåriga lillsyrra Ebba, Hon har precis klarat av Easy på GH och nu har hon kommit till andra "nivån" på Medium. Jäkla underbarn...Dessutom spelar hon tvärflöjt, piano och kan hjula på en hand och landa i split. Exellence is the new average liksom...

*rättelse: Johanna började dagen jag skrev detta. Sorry, men same shit liksom :) puss på dig, sötis!

sova & duscha

Nu när man är sjuk så kan man ju inte göra så mycket fysiskt anstängande saker, men man kan sova & duscha. Det är nog det bästa som finns!! I går natt, så drömde jag en jättehärlig dröm, jag drömde att det var sommar och jag gick omkring i mina sjukt snygga jeanshorts och jag och le personne qui j'aime hade för oss en massa somriga aktiviteter; vi åkte till grönan (kärlekstunneln ffs), vi åkte till fågelöudde och badade, läste läxor på altanen (lite små-geek, men läxor måste ju bli gjorda) och hade det allmänt trevligt i varandras sällskap. Och i morse så stod jag och duschade varmt länge. Det finns nog inget bättre när det är kallt utomhus!! Så nu får ni usräkta, jag ska gå och lägga mig så att jag kan få mer av det goda!

PUSS!


OMFG!

Snart ska min söta mupp till bästis ha lusläst min blogg och skriva kommentarer. Hmm, undrar om det är något hon kommer att ta illa upp av? Time will show.
 Det var jättemys att ha snöbollskrig med Soffieproppen, hon var så söt och sprang omkring och gjorde snöänglar. Jag gjorde också en, men det var inte så smart eftersom jag inte hade mössa. Tvättade håret i morse (klockan 12.30 räknas som morgon i min värld, vilket också får mig att tänka på hur extremt svårt det kommer vara att vänja sig vid skolan igen...)
Papi lagade jättegodmat, köttfärssås med chilisås i och spaghetti (så klart, vad har man annars till köttfärssås liksom).
Vi hade en väldigt intressant konversation vid middagsbordet, vi diskuterade varför KJ (min äldsta lillebror) skulle behöva en vuxenblöja. Pappa (som skämtade) tyckte det därför att KJ, citat "är så full av skit" slut citat. alla som fattade skrattade. Men det fick mig tyvärr att snegla mot köttfärsen, som pågrund av chilin hade blivit mörkbrun...klura ut resten själva...

I dag är det jag som har kökstjänst, så jag ska fixa disken. 
PUSS!!!!!!! 

Snö!!! <3

I dag har det snöat!!! Jag har verkligen längtat efter snö hela hösten, och nu när jag är sjuk så kommer den. Ska ändå utmana ödet och ha snöbollskrig med mina småsyskon  när jag skrivit klart :)

 Eftersom jag är sjuk och därmed inte har för mig nått på dagarna, så har mami och papi bett mig att barnvakta min yngsta lillsyrra (vid det här laget så kanske ni undrar hur många syskon jag har; jag har fyra småsyskon!)
När jag skulle gå upp för att fixa frukost åt mig och henne hade busungen redan börjat! Och när en femåring får bestämma blir det kanske inte det mest hälsosamma alternativ. Hon hade hällt upp ett glas med oboypulver med en aning mjölk till (=chokladsås) och fem rostade formfranska. Jag känner att det kommer bli jobbigt innan beach -09...
För att minska chokladsåsintrycket hällde jag över halva hennes glas till mitt och spädde ut det med mjölk (under högljudda protester från spckermonstret herself). Sen låg vi och kollade på TV i nån timme och sen gick jag ut för att kolla om det kommit någon post. Men det var dystert tomt i brevlåddan. Jag utmanade min kussin på GH och vann stort, men det är inte så konstigt eftersom han bara hade kört tre gånger. Kännde mig ändå väldigt nöjd så jag gjorde en liten men ganska ful segerdans. Resten av dan har varit mys, har gått omkring i min lagtröja heeeeeela dan, den är så gosig!  På tal om kläder måste jag allvarligt rensa och köpa nytt. Nu tjatar busfian om snöbollskrig, så jag ska ta och sluta nu. Skriver sen vem som vann :D

XoXo!!!

Jobbig början på en ny dag

I går hade jag planerat att gå och lägga mig tidigt, ca halv nio. Men klockan nio började you, me änd dupree, så jag såg på den tillsammans med mami, brorsorna och min kussin. Den slutade  elva, så det hade varit okej om jag gick och la mig då, men icke! Efter filmen så zappade ena brorsan över till MTV och vi började titta på the hills eller något annat cheezy, kommer inte i håg. När klockan var 00.15 så bestämde jag mig för att det fick vara nog, så jag gick och la mig. Men då satte hjärnan i gång och en massa tankar flög omkring i huvudet. Det började med att jag tänkte på att jag och F pratat om språkresor och det ledde till att jag började tänka på en eventuell språkresa till Kina nu i sommar som jag och mina föräldrar snackat om, vilket ledde till att jag kom att tänka på att klassen ska till Kina på klassresa i trean. Och det är ju ganska dyrt, så då började tänka på hur vi ska fixa pengar till det. En snilleblixt fick jag då, en show! Showen skulle heta "Teen Spirit". Skulle öppna showen med Smells Like Teen Spirit, så klart :) I alla fall, så pågick det till klockan 03.40, då fick jag panik och tvingade mitt huvud att släppa allt. Det var svårt...

 Om ni inte har missat poängen med det jag skrev ovan (=jag är helvetiskt trött) så blir det inte heller svårt att förstå att jag blev arg som en hormonstin kossa när min kära mor började prata högt och ljudligt i telefon utanför mitt rum. Seriöst, man borde ha en maxnivå på hur högt man får prata i telefon, överallt! Jag vill till exempel inte höra vad folk ska ha till middag när jag sitter på tunnelbanan. I alla fall så ropade jag så vänligt jag kunde att hon skulle gå någon annan stans och prata än just utanför mitt rum  ELLER så fick hon sänka sin röst lite. Vad får jag för svar?
 - Klockan är faktiskt halv tio och det är måndag i dag! snäste hon av mig irriterat och fortsatte, helt respektlöst, prata i telefon. Det är något fel med dagens 30- och 40plussare....Suck...!

Min och Fs friskisdag blev flyttad några timmar framåt kvällen. Varför? J hade ringt och frågat om hon vill följa med och shoppa. Jag är inte irriterad över det. Inte det minsta.

Önska mig en bättre kväll än vad morgonen var. 
XoXo

 


Dumma mig

Gaah! jag sa ju det, jag skulle inte kunna hålla mitt löfte om att gå och lägga mig tidigt! Dåligt.....
Jag har hittat lite bilder på mobilen från min och Fs promenad den 1:a januari när vi "invigde" året. Det var jättemys, vi promenerade en mil! (och så drack vi varm choklad)
                    


Promenad
Jättesöta F!!



                                                                                             
                                                                                                                  En till bild på F, här vid vattnet

Det var så himla härligt att gå där vid vattnet. Fast det var kallt! Brr!

Laddar upp fler bildre i morgon. Det här får bli mitt sista inlägga för i dag. Längtar tills i morgon, har så himla mycket överskottsenrgi nu när jag har varit hemma och inte gjort nånting.

Beaucoup Bisous!!
XoXo
(Jag testar lite olika "signaturer" för att se vilken som passar mig bäst. Om ni har någon åsikt så kommentera gärna!)

God kväll!

Inte okej, det här känns som det sjuttioelfte inlägget i dag. Börjar bli beroende av det här också, men det är faktiskt kul att blogga!!
Jag har lovat mig själv (och sagt till alla så att jag inte kan ändra mig) att jag ska gå och lägga mig tidigt, dvs klockan halv nio. Önska mig lycka till, jag är mästare i konsten att förhala och skjuta upp saker..
I morgon är det planerat att jag och F ska simma. Jag kännde mig mycket bättre i dag (trots trägurkeliknande inandning) så det ska nog funka! Dessutom bestämde jag och F att 2009 skulle bli ett riktigt hurtigt/ friskiår, så det är lika bra att köra på. Första veckan av året sätter sin prägel på resten av året, så man måste ju maxa! Jag ska nog skriva om hur det går med friskisgrejen också, så att det känns att jag måste visa "resultat" för dom som får för sig att läsa min blogg.
Haha, pedanten i mig fick titta fram :p

À bien tôt!
<3

Trötter Butter Prosit - Mina nya namn

Det är inte lika kul att vara barnvakt längre, jag är grymt trött, grymt snorig och det gör mig jäkligt butter. Därav rubriken... Dålig fantasi jag har, men efter att ha tittat på barnfilm i tre timmar känner jag mig ganska sliten. Inte för att det är så mycket jobbigt kroppsarbete, men jag känner mig helt avtrubbad. Bläh, det får mig att vilja jogga, men det får jag inte för jag är sjuk, men om jag inte rör på mig blir jag trött och är jag trött så känner jag mig bara mer sjuk...Ond cirkel ffs!
Nu blir det tredje gången min söta femåriga lillasyster sätter igång  "Alla älskar Kalle"... ´Hon kröp precis upp i mitt knä, satte sig tillrätta och så började jag finna mig i myssituationen, men så skulle hon hoppa ner igen för att springa upp till köket för att hämta en chokladkaka. Nu säger hon att hon vill ha pizza till middag...Bortskämd unge säger jag bara, hon har faktiskt bestämt vad vi ska ha för middag i en hel vecka. Inte okej.... Jag vill ha en fruktsmoothie, en brämhults :) Den med hallon och blåbär, den är bäst!! Önskar jag hade en sån i min hand nu, suck....Det är inte kul att vara sjuk, jag vill bli frisk NU! Om det är någon som läser det här som har ett bra frisk-tips, SNÄLLA ge det till mig!!!

Yours truly
S  

Barnvaktslycka

Just nu sitter jag barnvakt åt min yngsta lillasyster. Vi har det jättemysigt, vi ser på The Pacifier och jag dricker te från en halvliters kopp....Lycka! För en gångs skull beter sig lillsyrran inte som en terorist, utan hon sitter bredvid mig och så myser hon med mig under min filt...Gullungen är tillbaka!! Sötnosen har precis fyllt fem och är stolt som en tupp över att kunna visa upp alla fingrarna på handen när någon frågar hur gammal hon är.  Hon hämtade precis sitt prinsesstäcke för hon tyckte att jag frös. Jag vill bara stanna tiden, jag vill att hon ska vara så här söt för alltid...Jag vet ju själv hur hemsk och jobbig man blir. för en sekund sen la hon en serie med småpruttar. Fortfarande lika söt. Nu satte hon på en annan film, Kalle Anka. Sötast blev just sötare.

Nu ska lilltösen få min odelade uppmärksamhet, see y'all!
XOXO

På bättringsväg

Egentligen vill nog ingen veta hur jag vaknade i morse, men jag ebrättar det i alla fall: Jag vaknade av att de både lät och kändes som när man spelar på en sån där trägurka när jag andades. Så där lagom kul... Jag vill verkligen bli frisk, snön försvinner snart och jag har sån sjuk abstinens på att få svischa ner för en backe...Sorg. Det är så otroligt irriterande att bli sjuk på jullovet, verkligen inte okej... Någon som vet en effektiv frisk-kur? Tipsa gärna!!!!
Allt har i alla fall inte vart dåligt i dag, mi madre har bakat sina egna ciabatas och dom är SÅÅ GODA! En till grej  som jag blivit beroende av... Måsta nog radda upp mina addictions så att jag kan bli av med dom (men bara dom dåliga)
1. TV-serier - Jag KAN klara mig utan TV...Men vill jag det?
2. Choklad - Mmm...Marabou 70% is the shit!
3. Te - Är faktiskt nyttigt, så det gör inget om jag är beroende av
4. Guitar Hero - Jag skulle kunna ge upp några timmar...
5. Rosebud - Mina läppar + Rosebud = Sann kärlek!
6. Mammas bröd - så länge det är fulkorn så...

Ett av mina nyårslöften är att sluta med mina dåliga vanor och jag funderar allvarligt på att faktiskt försöka fixa det. Jag måste bli av med TV-tittandet (= mer tid till annat) och småätandet (=slipper man oroa sig för figuren liksom :p)
Ska dricka 1 liter te nu, puss!
XoXo


vad hände med attityden?

Har precist läst en avlägsen bekants blogg. Hans blogg är så där lagom intressant, fast några inlägg är rikig guldkomik som man kanske får för sig att citera på någon öldraggig fest en dimmig lördagskväll i februari när man inte har något bättre för sig . Men resten är antingen narcisistisk skit som:"ja kör mit eget race o de e så de ska va" eller kritiserar jultraditioner/höstdeppressioner. Han påstår sig vara bättre än Blondinbella, men sorry dude, du spelar faktiskt i hennes liga. Men no offence, han är jättetrevlig i verkligheten. Synd att han måste måla upp en jag är en självisk gubbe-bild av sig själv. (Vill bara säga att jag inte tycker att min blogg är bättre än hans. Hans är antagligen mer intressant)
 Har i alla fall påbörjat kuren för att hjälpa mitt immunförsvar mot de hemska virusen i mina luftvägar. Jag har ätit massor av apelsiner och gjort jättegoda stärkande fruktdrycker (antagligen kommer de sistnämnda inte hjälpa så mycket, men m
gott var det) och så har jag uppskattningsvis druckit  ca 12000 liter te med honung och citron i. Hur många satsar på att min mage har ökat 20 centimeter i omkrets? xD
 

 

Sjukt Nytt År!

Det är 2009s tredje dag och det är ju lite speciellt. Ni vet, Three is the magic number? I alla fall, så är jag SJUK! Jag blev smittad av min underbare (hrm) lillebror, som i sin tur blev smittad av min underbara (hrm) lillasyster. Seriöst, jag är omringad av smittvirus och läskiga bakterier, hjälp!  Kanske the magic number på något magiskt sätt gör mig frisk och kry så att jag får njuta av snön som äntligen har kommit... Nej, jag får nog räkna med att vara sjuk några dagar till (suck).
 
Under dessa deppiga sjukdagar så har jag sysselsatt mig själv med att drömma mig bort till den kommande sommaren - och planera den! Det finns inget bättre än att göra det när man är sjuk och snörvlig.
Anyway så har jag planerat min sommar på ett jättebra sätt:
Hela juni ska jag vara i Skärgården, närmare bestämt på Utö med min familj och några härliga

kompisar. Där ska jag också fira min födelsedag med buller och brak! Faktiskt, så är det på tiden ett jag har en riktig guldfekke, har inte haft en ordentlig fest sen jag var typ 11 och ingen utav mina kompisar verkar vilja ta tag i det (hrrrrm). Vidare i sommarplanerna; I juli så drar jag och några copines från franskaspråkresan från i somras till tennisveckan i Båstad och har kul med alla schtekare (inga fördomar). Sen drar jag vidare til fammo och faffa vid skånes västkust och därifrån till mommo och moffa på en västkustö norr om Götet. Och innan skolan börjar blir det la grande finale: Jag och F drar till något mysigt ställe någonstans i medelhavet i en eller två veckor. Antagligen så tågluffar vi dit (man måste ju tänka på miljön, eller hur?) och väl där så blir det sol, bad, shopping och fest!!!!!
Nu ska jag kurera mig själv med lite grönt te och en bra film, au revoir!
XoXo


RSS 2.0