Paris en printemps!!!

LYCKA!!!! Med största sannorlikehet ska jag till Paris den 17 april på över helgen!!! Min fd barnvakt/numera kompish har bott där sen i januari och nu ska jag hälsa på!!! (dvs, om hon inte har glömt bort att hon bjudit dit mig; hennes status på facebook var något i stil med vinkoma...) Men det ska bli så kul, jag har verkligen saknat henne.
 Anyway så ska det bli nais att möta våren i Paris


Män som hatar kvinnor - the Movie

Helt jävla amazing bäst. Det var fan den bästa svenska film jag sett, nånsin. Jag älskar Noomi Rapace för hennes skådespelarskills, hon spelar Lisbeth Salander som om hon faktiskt är människan. Dessutom tror jag inte att jag sett en bok som blivit filmatiserad så bra. Regissören/manusskrivaren hade bytt ut händelser, man kände igen boken. Defintivt min nya filmobsession.Twilight kan känna sig brädad.


Noomi Rapace
som
bad-ass Lisbeth Salander

Män som hatar kvinnor - 4 real

I dag ska jag och Felicia se på män som hatar kvinnor. Klockan 20.50, om man är tidsfascist.  Har läst alla böckerna (förutom fyran, för den finns ju bara som utkast) och jag ÄLSKAR Lisbet Salander. Hon är seriöst min idol. Kunna ge alla "fähundar" på käften när man känner för det, liksom. Skulle va najs
   På tal om fähundar så finns det konstigt många i min bekantskapskrets. Antingen så är det grupptryck (killar är ju mer benägna att falla för sånt) eller så har dom helt enkelt inte hängt med de senaste 80 åren. För dom tycks ha missat att kvinnor har rösträtt/körkort/rätt till föräldraledighet (för både mor och far) för att sen kunna återvända till sitt arbete (precis så är det, go' vänner)

 Egentligen fattar jag inte varför jag radar upp vedertagna sanningar, om någon läser denna pluttblogg är det väl antagligen sånna som känner mig och har ungefär samma uppfattning. Men tydligen behövs det ändå.
 
 Men det jag stör mig mest på är att man inte kan argumentera emot dessa killar, utan att bli uppfattad som värsta radikala feministen/bitterfittan (btw, läs den boken!)
 
 Anyway så var det lite roligt, för på facebook så hade jag det här inläggets titel som status och tre av mina kompisar har 'likat' det  och en killkompis kommenterade: "och vem syftar du på!?" fett upprörd. 
 
 Nu sitter jag och äter bär+äppel-smoothie som min sötis till morfar har gjort åt mig (det finns snälla killar/män. i min familj är det ett släktdrag )




PUSS!

awkard moment

Det här är sånt som bara händer mig och påhittade figurer i tonårsböcker.
Skolan hade äntligen slutat (dubbeltimme SO är fan dödligt) och jag var på väg ner för trapporna för att komma till utgången. När jag kommit ner för trapporna ser jag en människa jag känner, så jag ler lite snällt och säger hej. Samtidigt som jag gjorde det svängde jag precis förbi ett krön.  Där står världens sötaste kille (som jag spanat på i ett par veckor) och jag som fortfarande ler (man kan ju inte bara le och sen helt plötsligt se normalt sur ut) ser ut som en idiot som inte har något bättre för sig än att gå omkring att fånsmila hela tiden. Händelsen avslutades med att jag (tomatröd) skyndar mig förbi, undviker ögonkontakt och tar mig ut ur skolan så fort det bara går.
Som sagt, sånt händer mig, bara mig.


bild hämtad från anime.net


Datalogi vol. 2

Jaha. då var man fast i datasalen på en dubbeltimme datakunskap. bläääh! När man kunde ha haft musik i stället...


Je suis tombée folle amoureuse de lui

Je suis tombée folle amoureuse de lui. Gissa vem? Edward Cullen.
Snubblade över några trailers på New Moon på youtube. I mina drömmar finns han på riktigt, och jag är Bella. Det här är så ohälsosamt, jag jämför, och kommer nog alltid att jämföra killar med honom. Stackars killar, inte ens Robert Pattinson som spelar min älskling kan leva upp till honom. Ååh, jag får rysningar av den där trailern, önskar att det någonstans väntar en sån kille på mig... Och det kan jag fortsätta drömma om, det är bara att inse att det inte finns så underbara män/killar på riktigt. Suck

10996053_gal.jpg picture by SBlue687
Egentligen, så är det jag som är flickan i den vita klänningen


and there shall be no more pain

Bajs.Baaaaaaaaaaiz. I dag var det andra beep test-tillfället. Pga min skadade rumpa (jag går som en stelopererad 70-åring) så kunde jag inte vara med. MVGt i gympa glider ifrån mig mer och mer...det är no good.

Anledningen till min skadade rumpa? Lördag, 28 februari körde vi match mot coacherna på träningen. Jag skulle precis fånga bollen och göra en snygg touchdown. Av någon anledning så missar jag bollen, tappar balansen landar snett med foten (den gör också ont, men är inte stukad/vrickad) och landar med århundradets duns på min högra skinka. Nu känns det som om jag har en mindre biljardboll i rumpan, full med en extremt koncentrerad träningsvärk. Urk.

                                                            

Anyway, det var kul att komma tilbaka till skolan. Trodde inte det, men så blev det. Hejsan hoppsan liksom, också stod man och hade trevligt när man snackade med folk

à bien tôt, mes cheries!

bara för att...

längtar så baizmycket till våren/sommaren. på våren så badar man i fontänen tillsammans med klassen (à la 8:an), man går omkring i shorts, äter glass på uteservering och är kär...listan på vårsaker att göra är oändlig. Om vi bara ska ta en sak från sommarsaker så tar jag upp UTÖ! den traditionella fyratimmarsbåtfärden från nybrokajen, genom the amazonas of stockholm (typ där vid nacka/saltsjöbo) och sen ut på skärgårdens underbart blåa vågor. hmm...om jag någonsin tänker bli bonde, tänker jag göra som utöbagaren Danne och bosätta mig på Utö. Leva på att fiska, odla och baka... också kanske öppna/jobba på en krog i gruvan/wärdshuset...sweetdreams. Något annat som är underbart med utö förutom att vara med la familia, är att det är en given nostalgiplats för moi och Felicia! Kanske för en numera avlägsen vän också, men framförallt för SaFe ♥


Utöbåten                                                       Gruvbyn, utanför Seglarbaren

Blåbärs/hallon/smultron/rabarberpaj

Steg 1: Satsa                                             

Steg 2: Ta språnget!

Steg 3: Skrik i eufori!!!

Steg 4: Förbered dig för ett härligt dopp i Mysingen

Till sist tackar jag Bofifi för de underbara
bilderna och för att du gör mitt utö <3
Bara och Underbara


Mitt 20:e inlägg... Bara för att, lixom

BTW

Måste bara tipsa om denna underbara blogg: http://www.knivlisa.se
Den bästa bloggen!!! Helt dagens outfit- befriad, fylld med humor och roligheter. Min addiction just nu.
Au revoir!

Réflexions de février

Jag har blivit Frankrike-wannabe. Jag vill klä mig romantiskt vårigt som en parisare, jag vill äta crêpes och gauffres med chocolats maison (tillsammans med lite champagne) och så vill jag prata franska med allt och alla, även dom som fattar rien av det jag säger. Gulligt, eller hur?
Som rubriken säger så ska det bli lite reflektioner/up dates över februari, eftersom jag inte haft tid, ork eller lust att stirra in i dumburken en sekund mer än nödvändigt. 
 
I början av månaden, den 5 februari, så hade min föräldrar en jättelyckad premiär av deras nya föreställning. Operacirkus hette den, om någon undrar. Jag såg på den tillsammans med Felicia, båda vi var jättesnygga och vi hamnade i svenskdantidning tillsammans med ma mére :) (frankrikemaniacen gör sig påmind). Felicia har antagligen inte sett bilden än, men jag lovar; hon är såååååå söt/snygg/het!
                                                                                         Random bild på en av sångarna

En vecka senare så fyllde Felicia år! Sweet sixteen, äntligen! Eftersom jag inte firat/inte blivit firad min 16-årsdag än så kom vi på tanken att ha en 16-års middag. Lite lagom röjigt, så där.
Sen såg jag, Felicia, Johanna och Amelie på melodifestivalen när vår ex-körklasskompis Molly Sandén gick vidare till Final. Stort Grattis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Efter det så avlöste prov, inlämningar och redovisningar varandra med snäva marginaler och till slut, äntligenäntligenäntligen, blev det sportlov!!!Och nu sitter jag här på sportlovets sista dag och är ordentligt nöjd med mig själv: Jag har gått på audition för filminspelningen av Snabba Cash, och det gick verkligen jättebra! Hoppas det inte bara är jag som tolkade intervjuarens vibbar på mitt egna positiva sätt, utan att det verkligen gick bra på riktigt. Tänk om jag inte bara får statistrollen jag sökte för, utan egna repliker också! Det vore toppen

                                                               


RSS 2.0