greys ffs

Grande finale. Akut kejsarsnitt efter ca 24 timmars førlossning. Mamman fick feber, barnet fick feber, gud vet vad som gick fel. Pløtsligt befann vi oss i operationssalen och førlossningskirurgen ropade till alla, la ett snyggt snitt øver den nu søvda mammans mage och sen børjade han slita i snittet som en galning før att så snabbt som møjligt få ut bebisen, som høll på att førsmækta av syrebrist. Næmnde jag att de blivande førældrarna var lettiska och inte kunde ett ord norska? Så stod jag dær och ventilerade mamman, bebisen kom, rød och skrynklig och skrikandes. Maxade moderskænslor sæger jag bara! Shit. Nu ska jag hem till mormor och æta rækor med aioli. Mums!!! Førtjænar det, har ju trots allt jobbat sen åtta :)
PUSS!!!


and I shall be back

Sorg. Min sista dag hær på sykehuset i Helgeland i Norge. Sorg.
Den hær vistelsen blev seriøst en vændpunkt i hela mitt framtidstænk! Jag har bestæmt mig (har aldrig varit mer bestæmd) att jag ska bli plastikkirurg/barnmorska. Det kanske låter extremt awkard, man brukar ju inte koppla ihop plastikirurgi med gynekologi, men nu ær det faktiskt så hær att om jag blir plastikirurg kan jag åka till drabbade områden i Afrika och Asien och lappa ihop kønsstympade tjejer. Och blir jag barnmorska kan jag hjælpa dom att slippa infektioner nær barn ær på g. Och blir jag lækare i allnmænhet kan jag hjælpa alla! har redan ræknat ut att om jag jobbar på ett vanligt sjukhus i Norge, Sverige eller vilket annat riktland som helst och får fart på cashflowet, kan jag vara i ett sånt hær u-land drygt en månad varje år och hjælpa! Jag tror aldrig jag har kænnt mig så engagerad, jag tænker fan i mig gå medi amnesty, gå med i lækare utan grænser, røda korset... You name it! Det finns så jævla mycket man kan gøra, det gæller bara att komma på det! (vilket jag har nyss gjorde)
 Så, nu har typ jag typ planerat mitt liv. Kænns rætt okej, faktiskt :)
Lot's of norweigan love!!!
Sapa

Puste dypt og slappe!!

Shit, omg, jag ska (kanske) få vara med på en riktig førlossning!! Kejsarsnitt ær en sak (vældigt coolt med kirurgi), men att klæmma ut en unge på naturlig væg, det ær fan i mig en bedrift!!!
 Simma lungt, men om nån korkad mænniska skulle drunkna vet ni att jag kan intubera i alla fall ;)
<33333333333333333333333333

Grey's 4 real vol. 2

Herregud. HERREGUD! Jag har precis fått bevittna livets under i form av ett kejsarsnitt. Så jævla amazing!!! I børjan så sjønk blodtrycket till under 70, så dom fick ge den blivande mamman något blodtryckshøjande medel, efter det så gick allting jættebra.
Jag ska byta till natur. Jag ska læsa medecin. jag ska bli kirurg med inrikting på førlossningar/gynekologi. Så JÆVLA hæftigt!

//Sara


Grey's 4 real

Oh. My. GOD!!!! Om en halvtimme ska jag scrubba in och bevittna riktig TITTHÅLSKIRURGI!!!! Idag ær det førsta dagen av fem på på ett sjukhus nånstans i norra Norge (dærav alla ø och æ) 
 Måste førbereda mig mentalt på det hær, kan inte riiiiktigt ta in att JAG, outbildad samhællare, ska vara med!!! Antingen kommer den hær veckan gøra mig fast besluten om att bli lækare, eller så kommer jag att bli totalt avskræckt. Hmmm...

 
Dr. Hunt in action

Ska man våga sig på ett inlägg...?

Men hjälp, herrgud, jösses Amalia! Det slog mig att om fler än mina närmsta förtrogna läser denna dag(hrm)bok, så kan jag ju inte skriva vad som helst! Hujeda mig alltså, vad ska jag ta mig till? Nej, skämt åsido så känns det inte som om jag behöver dölja något i skrivande stund, så det fixar sig nog ändå =)

 Nu blir jag lite irriterad, för jag kan inte få bort kursiv-inställningen!!! Så går det när man inte har någon koll på sina fingrar, som jag.

Egentligen skriver jag det här inlägget bara för att Bofi ska ha något att göra :P (eftersom jag vet att du älskar p-smileys), men jag skriver gärna ett inlägg åt min bf :P (där har du en till <3)

PUSSAROCHKRAMAR!!!!

It's alive!!!

OMFG, någon läser faktiskt min blogg! Inte för att den inte är intressant, utan för att typ ingen känner till den :P


Mitt liv de senaste fem dagarna har antagligen varit de bästa i mitt liv. Faktiskt! I lördags träffade jag Boffi, vi gymmade och var väldigt duktiga. Efteråt tog vi oss en välförtjänt lunch och diskuterade livet. Senare den dagen åkte jag ut till Tyresö för att se matchen mellan SMM och TRC. Tyvärr vann de senare, men jag vann något annat... På vägen hem från matchen hade jag sällskap av en söt typ som lånat mig sin tröja under matchen. Han spelade, så han hade ju ändå ingen nytta av den. Lite senare hade han tagit reda på mitt nummer och sen var "grejen" igång :)
Så idag sitter jag här upp över öronen kär och bara ler åt allting.

KÄRLEK TILL ER ALLA!!!


                                                       

RSS 2.0